• Angel Yoga Alkmaar

    Yoga is het beoefenen van het kalmeren van de geest

Hathayoga

Klassieke vorm van yoga

De Hathayoga die gegeven word door de docente is een klassieke vorm van yoga gebaseerd op de yoga serie van Swami Sivananda (een van de meest gekende spirituele leiders van India) en zal 90 minuten duren.

Asana’s

De asana,s (houdingen) worden stilstaand uitgevoerd met als doel de interne organen te stimuleren en in balans te brengen zodat het lichaam gezond gehouden wordt. Ook ontspanning aan het begin en het einde van de les en tussen verschillende houdingen door is belangrijk.

Les opbouw

De les begint altijd met 3x OM (woord wat een positieve trilling teweeg brengt)

Na een korte ontspanning volgt de les met ademhalingsoefeningen zoals Kapalbhati (vuurademhaling) en Anulom Vilom of Nadi shodhan (afwisselende neusademhaling).
Deze ademhalings-oefeningen helpen om het hoofd leeg te maken, het concentratievermogen te verbeteren en de komende yoga-houdingen met meer bewustzijn te beleven.

Dan volgt een warming-up om goed voor te bereiden op de houdingen. Die start altijd met de zonnegroet om vervolgens over te gaan naar de houdingen die regelmatig afgewisseld wordt met een korte ontspanning.

Om optimaal de effecten te ervaren van de houdingen en weer tot rust te komen eindigen we de les met een relaxatie.

angel yoga alkmaar

Relaxatie

Last but not least volgt de relaxatie op de mat. Liggend in de Shavasan (lijkhouding) om zo rustgevend mogelijk de ontspanning te laten ervaren. De docente creeert meer bewustzijn van gespannen lichaamsdelen door de spieren aan te laten spannen om vervolgens los te laten. Dan volgt een diepe ontspanning door een zelf relaxatie om tenslotte te eindigen in een tijd van stilte (5 minuten) De docente maakt de studenten langzaam weer bewust van het hier en nu en de les wordt afgesloten met 3x Om en 3x shanti (vrede)

Vragen

Na de les is er ruimte voor vragen.

Nieuwsgierig? Kom eens langs in de Studio!

_d2ZeksK  Ook nieuwsgierig naar Angel Yoga Alkmaar? Bekijk alvast een paar mooie foto’s van de studio.

Lijkt yoga je leuk?

Dan nodig ik je graag uit voor een proefles bij Angel Yoga Alkmaar. Dan kun je zelf kijken en ervaren wat je er van vindt. Het lijkt me leuk als je een keertje langs komt en meedoet!

© Copyright 2019 - Angel Yoga | Powered by Zavia